Seleccionar página

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat l’aposta pel turisme del mar amb la trobada de naus històriques.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat la programació d’Escala a Castelló, el festival marítim que el port acollirà del 5 al 8 d’abril. “Castelló organitza una gran setmana del mar, una iniciativa que contribueix a posar en valor la cultura marinera i obri perspectives noves per al turisme”, ha afirmat. En la presentació han estat presents el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, i la regidora de Turisme de Castelló, Patricia Puerta. També col·laboren Creu Roja i el Real Club Nàutic de Castelló.

Marco ha qualificat Escala a Castelló com “una gran festa del mar” que es convertirà en un “focus d’atracció” para milers de visitants. L’esdeveniment tindrà com a reclam principal l’exhibició de grans vaixells històrics, com la Nao Victoria, el Galeón o el Shtandart (rèplica d’una fragata del tsar Pedro el Gran). Escala a Castelló és una aposta pel turisme nàutic que va ser replica l’experiència d’Escala a Sète, població francesa que desenvolupa una activitat d’aquestes característiques des de fa més d’una dècada.

El programa inclou més de 120 activitats al llarg dels quatre dies que va a durar l’esdeveniment, des del dijous 5 d’abril fins al diumenge 8, per a culminar el període vacacional de Setmana Santa. L’accés serà gratuït per a la pràctica totalitat de les activitats (solament es pagarà un preu mòdic per a visitar el Nao Victòria i el Galeón i per a les minitravessies de la ‘golondrina’). Els assistents podran visitar gratuïtament el Sthandart.

A més, es podrà gaudir de minibateig del mar amb les embarcacions del club nàutic; hi haurà visites a l’espectacular nau de salvament Mar Mesana de 45 metres d’eslora, així com al patruller de la Guardia Civil. També es podrà visitar una vela llatina de 9 metres d’eslora procedent de Catarroja. Hi haurà gimcanes per a xiquetes i xiquets, recreacions històriques amb infanteria, cavalleria i canons, un mercat mariner autèntic amb prop de cent llocs i una exhibició exhibicions de les Joutes de Sète, tornejos amb llança i escut entre barques amb deu tripulants en cadascuna. Es podrà conèixer més d’a prop la pràctica de la pescaturisme i s’ha programat una acció solidària amb l’ONG Stella Maris.

El secretari autonòmic de Turisme i director general de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha recolzat l’organització de l’esdeveniment i ha ressaltat l’estratègia d’innovació en matèria turística desenvolupada a Castelló en els últims anys. “Amb Escala a Castelló hem de ser capaces d’aprofitar aquesta experiència, en un moment turístic de gran interès, per a desestacionalitzar la temporada i que tothom que venja a Castelló es convertisca en ambaixadors de l’hospitalitat mediterrània i en prescriptors de destinació”, ha destacat.

El president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo, ha destacat els esforços per plantejar una programació de turisme nàutic diversa, en la qual s’ha propiciat la sinergia entre les institucions i els organismes que millor i més poden aportar a l’esdeveniment. “El moll de costa s’obrirà a la ciutadania i es convertirà en un espai públic. Escala a Castelló se celebrarà en un entorn privilegiat d’una ciutat que ha viscut molt temps d’esquena al mar”, ha indicat.

Els interessats a conèixer el detall de la programació poden consultar-los en la pàgina web específica per a l’esdeveniment www.escalaacastello.com on poden veure programació, així com accedir a tota la informació relativa a hotels i oferta gastronòmica, entre uns altres. L’associació gastronòmica del Grau ha preparat menús degustació perquè Escala a Castelló siga un aparador de la millor ofereix culinària local.